2311243478 6996257686, 6907710251 Μάρκου Μπότσαρη 40, Θεσσαλονίκη kenoutis85@hotmail.com
hero image
 
 
 
 

Οικοδομικές Εργασίες
Κενούτης Θωμάς & Υιός Τεχνική Εταιρεία - Ανακαινίσεις | ΘεσσαλονίκηΠεριλαμβάνουν χτισίματα, σοβατίσματα, διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, φτιάξιμο όπου υπάρχουν ρωγμές, κούτελα πολυκατοικιών και εξωτερικές επιφάνειες σε οικίες, καταστήματα και οικοδομές.

 Χτίσιμο με πέτρα

Τα κτίρια παλαιοτέρων δεκαετιών ήταν δομημένα από φέρουσα τοιχοποιία (πέτρινα). 

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει αναστηλώσεις υφιστάμενων παλαιών κτιρίων, αλλά και κατασκευή νέων, λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των πέτρινων κατασκευών είναι η διαχρονική ομορφιά και αισθητική η οποία σέβεται το περιβάλλον και εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο.

Μερικά επιπλέον στοιχεία όμως είναι και τα παρακάτω:
• Η πέτρα προσφέρει άριστη ηχομόνωση.
• Διαχρονική αξία αποτελώντας μια μακροχρόνια επένδυση.
• Ισχυρή στατικότητα και αντισεισμικότητα.
• Αυξημένη θερμομόνωση που σημαίνει διατήρηση της ζέστης τον χειμώνα και της δροσιάς το καλοκαίρι.
• Σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης.

 
 
 


Χτίσιμο με τούβλο

Το τούβλο είναι ένα από τα παλαιότερα οικοδομικά υλικά, 100% φυσικό προϊόν και αποτελεί την ιδανική λύση για την δόμηση τόσο για τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον. 

Η αξιοπιστία των υλικών μας και ταυτόχρονα η σοβαρή και προσεγμένη δουλειά μας είναι η εγγύηση του άψογου αποτελέσματος.

Το Bricky είναι κατάλληλο για χτίσιμο με τούβλα και ογκόλιθους. Είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο που δρα σαν πρότυπο για να εξασφαλίσετε ότι έχετε φτιάξει μια απολύτως ομοιόμορφη στρώση κονιάματος ανάμεσα σε τούβλα ή ογκόλιθους. 

Το Bricky εξασφαλίζει ότι θα στρώσετε ακριβώς όσο κονίαμα χρειάζεται για τις οριζόντιες και κάθετες ενώσεις τοίχων από τούβλα ή ογκόλιθους. Χωρίς κόπο, θα έχετε τέλειους τοίχους σε ελάχιστο χρόνο.

 

 

 Χτίσιμο με YTONG

Το YTONG είναι ένα δομικό υλικό το οποίο χάρη στις πολυάριθμες εξαιρετικές ιδιότητές του, είναι εξίσου κατάλληλο για την κατασκευή κατοικιών, πολυώροφων κτιρίων καθώς και βιομηχανικών μονάδων. Το YTONG είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από χαλαζιακή άμμο, τσιμέντο και νερό. Η πορώδης μορφή του προέρχεται από την απελευθέρωση αερίων της χημικής αντίδρασης που δρα κατά την παραγωγική διαδικασία.

Τα YTONG blocks είναι ιδανικά υλικά για μικρές και μεγάλες κατασκευές. Εξασφαλίζουν την διπλάσια ταχύτητα κατασκευής, μικρά πάχη σοβά, ελάχιστες απώλειες υλικού σε σχέση με τις συμβατικές τοιχοποιίες, ταχύτητα στη διάνοιξη καναλιών για τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και χαμηλό βάρος (600 kg/m3 σε αντίθεση με τα τούβλα, που έχουν 1.800 kg/m3 βάρος). Έχουν άριστη συνεργασία με δομικά υλικά, όπως σίδερο και ξύλο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν την γρήγορη και με μειωμένο κόστος κατασκευής και πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές.